Werknemer is terecht ontslagen wegens ‘stank’

Werknemer is eind 60 en heeft een lichamelijke beperking. Zij maakt gebruik van een rolstoel. Ze is werkzaam bij werkgever sinds 1984. Werknemer hield zich bezig met het telefoon- en receptiewerk en ontving bezoekers en gasten. In 2015 en 2016 zijn meermaals klachten ingediend over het functioneren en het gedrag van de werknemer. Werknemer is hierop aangesproken en eind 2016 is een officiële waarschuwing gegeven.

In 2018 waren opnieuw klachten binnengekomen over werknemer. Collega’s en beveiligers hebben klachten ingediend omdat er een onaangename geur rondom werknemer aanwezig was. Ook zou werknemer vieze kleding dragen. Werknemer heeft aangevoerd dat zij een medisch probleem heeft en hierover niet met werkgever wil praten. Enige tijd later heeft werknemer aangegeven in behandeling te zijn bij een specialist. Ook vonden er gesprekken plaats bij de bedrijfsarts, maar dit zorgde niet voor een oplossing. Er wordt een functioneringstraject gestart.

In 2019 is de maat vol. Werknemer leek niet bereid te zijn om iets aan de klachten te doen. Werkgever wilde de vrouw niet meer toelaten tot het werk en bood een overeenkomst aan om het ontslag af te wikkelen. Werknemer was het niet eens met het ontslag en wilde aan het werk. De kantonrechter heeft geoordeeld dat de vrouw terecht is ontslagen. Werknemer is het niet eens met de uitspraak van de rechter en besluit in hoger beroep te gaan.

Oordeel hof

Bij het hof betwist de vrouw dat er sprake is van een geurprobleem en mocht die er zijn dat deze dan enorm wordt overdreven. Het hof gaat niet mee in de stelling van werknemer. De verklaringen van diverse werknemers en e-mailverkeer zijn daartoe afdoende. Ook de stelling dat werkgever haar te weinig tegemoet is gekomen slaagt niet, aangezien werknemer zelf weinig actie heeft genomen om het probleem op te lossen. Werknemer is dus terecht ontslagen. De uitspraak van de kantonrechter wordt in stand gelaten. Werknemer moet de proceskosten betalen.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Silver Advocaten

Heeft u een vraag over ontslag of een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wesley_van_Elven

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen