Min-uren moeten onbetaald worden ingehaald

Werknemer is werkzaam bij een casino. Door het personeel worden snacks voorbereid die zijn bedoeld voor gasten. Werknemer is tijdens een nachtdienst gevallen over een plastic plaat. Deze was op de vloer gelegd voor de friteuse. Werknemer is uitgegleden over een plastic plaat.

Werkneemster heeft letsel opgelopen omdat hij is uitgegleden over een losliggende plastic plaat. Deze plaat gleed weg toen hij daarop stapte. De werkgever heeft deze geïmproviseerde keuken opgesteld, die niet voldeed aan veiligheidseisen. Werkgever zou de zorgplicht hebben geschonden (artikel 7:658 BW).

Werknemer is naar de huisartsenpost geweest voor het letsel. Een collega heeft de andere dag aan werknemer gevraagd hoe het met hem ging qua pijn. Daaruit blijkt dat de collega wist van het letsel dat tijdens werk zou zijn ontstaan. Werknemer heeft ook filmbeelden gemaakt van de situatie.

Vordering

Werknemer stelt werkgever aansprakelijk voor de materiële en immateriële schade die hij heeft opgelopen en de schade die daaruit is ontstaan. De schade zou door de staat moeten worden vastgesteld.

Kantonrechter

Werknemer moet aannemelijk maken dat hij schade heeft geleden tijdens de uitoefening van de werkzaamheden (art. 7:658 BW). Werknemer is daar in dit geval volgens de rechter in geslaagd. Werknemer is een bedrijfsongeval overkomen.

Kantonrechter neemt het werkgever kwalijk dat werkgever plotseling betwist dat sprake is van een arbeidsongeval, op het moment dat het herstel minder spoedig verliep dan verwacht. Dit valt niet te verwachten van een goed werkgever.

De werkplek voldeed geheel niet aan veiligheidseisen en richtlijnen. Er was sprake van een geïmproviseerde keuken en er waren platen los op de vloer gelegd. De plaat is over gemorste frituurolie gelegd. Dit kan worden aangemerkt als een zeer ernstige schending van de zorgplicht. Werkgever is aansprakelijk voor de schade die is ontstaan uit het bedrijfsongeval. Werkgever wordt veroordeeld om de schade van werknemer te vergoeden. Deze schade zal bij staat worden opgemaakt.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Silver Advocaten

Heeft u een vraag over de werkgeversaansprakelijkheid of een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nesliham_Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen