Werkneemster krijgt onterecht ontslag op staande voet

Werkneemster is in 2018 bij werkgever in dienst getreden. De functie waarin zij werkzaam was, is Verzorgende IG. Tijdens de sollicitatieprocedure heeft werkneemster op haar cv vermeld dat zij in het bezit was van een diploma Verzorgende niveau 3. In februari 2019 heeft de werkgever navraag gedaan naar het diploma van werkneemster.

In juli 2019 ontslaat werkgever de werkneemster op staande voet. De reden voor het ontslag is dat werkneemster niet beschikt over het vermelde diploma. Dit heeft werkneemster ten onrechte in haar cv opgenomen.

Werkneemster komt niet op tegen het ontslag, maar vraagt wel om een billijke vergoeding en een vergoeding wegens onregelmatige opzegging. De kantonrechter heeft het verzoek toegewezen.

Oordeel hof

Het staat vast dat werkneemster niet over het vermelde diploma beschikt. Wel heeft werkneemster diverse certificaten voor Verzorgende niveau 3. Werkneemster heeft inderdaad ten onrechte op haar cv vermeld dat zij een diploma Verzorgende niveau 3 bezat. Wanneer wordt gekeken naar de omstandigheden van het geval, kan dit niet leiden tot een dringende reden. Niet is vast komen te staan dat werkneemster haar werk niet goed heeft uitgevoerd. Ook is niet gebleken dat zij niet toegestane handeling heeft verricht of is tekortschoten in de zorg voor cliënten. Het hof komt tot het oordeel dat de kantonrechter terecht heeft geoordeeld dat sprake is van een onregelmatig ontslag. Werkneemster kan aanspraak maken op een billijke vergoeding en een vergoeding wegens onregelmatige opzegging.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Silver Advocaten

Heeft u een vraag over het ontslag op staande voet of een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen