Agressie en geweld leidt niet altijd tot rechtsgeldig ontslag op staande voet

Bij de kantonrechter heeft de directeur verzocht om een transitievergoeding, een vergoeding voor het onterecht ontslag, een billijke vergoeding, bonussen en een meerwaarderegeling.

De kantonrechter kent een deel van het salaris toe. Dat deel mag werkgever verrekenen met het bedrag dat de directeur aan haar moet betalen wegens zijn gedrag waarvoor ontslag op staande voet is gegeven.

Werkgever had drie redenen voor het ontslag. De directeur had niet eerlijk geantwoord op vragen over zijn strafrechtelijke verleden, een factuur die ten onrechte was verstuurd en betaald aan de vennootschap van de directeur en omdat de directeur zijn kosten voor een strafzaak zonder toestemming door werkgever heeft laten betalen.

Volgens de kantonrechter heeft de directeur niet de waarheid gesproken, onjuiste informatie verstrekt en gebruik gemaakt van valse bewijsstukken. Deze manier van handelen is voldoende om de directeur op staande voet te ontslaan. De andere gronden bespreekt de kantonrechter niet.

In de arbeidsovereenkomst zijn geen afspraken gemaakt over bonussen of een meerwaarderegeling. Dat er mondeling afspraken zijn gemaakt en een aantal afspraken op een a4-papier zijn vermeld maakt nog niet dat deze afspraken vast zijn gelegd en daarom zouden gelden. De directeur kan geen aanspraak maken op de bonussen of meerwaarderegeling.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Silver Advocaten

Heeft u een vraag over ontslag op staande voet of een andere arbeidsrechtelijke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen