Tot twee keer toe is ontslag op staande voet niet rechtsgeldig

Eerder werd bekendgemaakt dat vaste reiskostenvergoeding niet langer onbelast aan werknemers kon worden vergoed als zij wegens de coronacrisis vanuit huis zouden werken. De periode van onbelaste doorbetaling is nu door het kabinet verlengd. De fiscus ziet tot 1 april 2021 de vergoedingen door de vingers.

Het kabinet zou onderzoek verrichten naar de mogelijkheid om een vergoeding te ontvangen voor thuiswerken. Dit heeft het kabinet laten weten tijdens een persconferentie over uitbreiding van de economische steun- en herstelpakketten. Momenteel kan de vrije ruimte van de werkkostenvergoeding alleen worden gebruikt voor het onbelast verstrekken van een thuiswerkvergoeding. De vrije ruimte wordt dit jaar verhoogd om werkgevers de mogelijkheid te bieden om werknemers een vergoeding of extraatje toe te kennen in deze crisis.

Volgens het kabinet is het goed mogelijk dat werknemers ook na de crisis meer vanuit huis zullen werken. Daarom worden momenteel de vormgeving van belastingmaatregelen onderzocht, waardoor werkgevers de mogelijkheid krijgen om thuiswerkkosten te vergoeden. Er wordt daarbij ook gekeken naar bestaande reiskostenvergoedingen.

Er zijn veel werknemers die thuiswerken, maar normaal een vaste reiskostenvergoeding ontvangen. Omdat zij nu geen reiskosten maken, is het feitelijk een onbelast deel van het loon geworden. De afschaffing van het onbelast doorberekenen werd eerst gesteld op 1 januari 2021, daarna op 1 februari. Nu is de datum opnieuw verschoven naar 1 april 2021.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen