Min-uren moeten onbetaald worden ingehaald

The Privacy Collective stichting houdt zich bezigmet privacyschendingen door internationale bedrijven. De stichting is van mening dat de privacy van vele Nederlanders wordt geschonden doordat illegaal gegevens wordt verzameld. Zij vragen aan gedupeerden om zich bij hen aan te sluiten. De totale omvang van de claim kan oplopen tot meer dan 10 miljard euro. Dit is afhankelijk van het daadwerkelijk aantal gedupeerden dat zich aansluit. De stichting stelt dat een dergelijke massaclaim voor privacyschendingen in Nederland nog nooit eerder is ingediend.

De advocaat van de stichting heeft aangegeven dat het gaat om een van de grootste gevallen van onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens ooit. De advocaat stelt dat vrijwel alle Nederlanders die het internet gebruiken worden geraakt door de handelingen van Salesforce en Oracle. Op grote schaal worden gegevens verzameld van websitebezoekers. Deze informatie wordt met aanvullende informatie gecombineerd. Hierdoor ontstaat een persoonlijk profiel van iedere internetgebruiker.

Deze ‘persoonlijke profielen’ worden met andere bedrijven gedeeld. Zo kunnen er gepersonaliseerde advertenties worden aangeboden. Hiervoor moet in het kader van de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming) toestemming worden gevraagd.

Gedupeerden hoeven nog niet in actie te komen. Ook na afloop van de rechtszaak, indien deze voordelig is voor de Stichting, kan aanspraak worden gemaakt op hun deel van de schadeclaim.

Klik hier voor het oorspronkelijke nieuwsartikel.

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen