Geen enkel bedrijf zit te wachten op procedures over beroepsaansprakelijkheid, maar bij Silver Advocaten weten we uit ervaring dat sommige bedrijven of ondernemers er ongewenst toch mee te maken krijgen. Wij delen die ervaring graag met bedrijven en ondernemers die het nodig hebben. Uiteindelijk zijn procedures over beroepsaansprakelijkheid dus wel welkom bij Silver Advocaten, want wij zijn als geen ander bekend met het beroepsaansprakelijkheidsrecht en we halen voor onze klanten het maximale uit alle zaken.

Het beroepsaansprakelijkheidsrecht komt uitgebreid aan bod als dienstverleners aansprakelijk worden gesteld voor bijvoorbeeld nalatigheid, vergissingen, verzuim, onachtzaamheden, enzovoorts. Hier geldt vaak het gezegde: ‘waar gewerkt wordt, maakt men fouten’. Rest nog de uitdaging om dit te weerleggen of uit te leggen in de rechtbank of bij de eisende partij. Silver Advocaten heeft door de jaren heen de nodige ervaring ontwikkeld om u succesvol bij te staan.

De beoefenaars van allerlei beroepen kunnen beroepsaansprakelijk worden gesteld. Bij bepaalde beroepsgroepen is het zelfs heel gebruikelijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Denk bijvoorbeeld aan advocaten, accountants, notarissen en architecten. Anderen die beroepsaansprakelijk kunnen worden gesteld en dan kunnen rekenen op Silver Advocaten zijn bijvoorbeeld adviseurs, ingenieurs, bemiddelaars, interim-managers, makelaars, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, marketingadviesbureaus en automatiseerders.

De hiervoor genoemde beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan overigens de kosten voor juridische ondersteuning dekken. Dat kan in ieder geval een hele opluchting zijn voor dienstverleners die verwikkeld raken in een procedure rond beroepsaansprakelijkheid. Silver Advocaten zal er voor de dienstverlener alles aan doen om de verdere mogelijke negatieve gevolgen van zo’n procedure te minimaliseren of vermijden.

Beroepsaansprakelijkheid kan uitmonden in een juridische strijd na tekortkomingen van een bedrijf, maar ook als er niets is misgegaan. Het gaat soms om vergissingen, onjuiste advisering en gebrekkige diensten of producten maar ook wel eens om situaties waarbij iets over het hoofd is gezien, de communicatie met een klant is misgelopen of als een klant om een andere reden ontevreden is geraakt. De werkzaamheden, opdrachten en contracten waarvan aansprakelijkheid steeds meer deel uit maakt, zijn tegenwoordig complexer dan voorheen en dat vergroot de kans op onoplosbare meningsverschillen. Als u er in verzeild raakt dan kunt u vertrouwen op Silver Advocaten.

Neem gerust contact op als u advies of ondersteuning van Silver Advocaten wenst. Onze contactpagina biedt verschillende mogelijkheden, en verder kunt u bijvoorbeeld direct online het terugbel formulier invullen.

Wij staan voor u klaar

  • Wij laten niet los
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Stel ons uw vraag Laat ons u bellen